Στην εκτίμηση πως πολιτική λύση στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, δεν μπορεί να υπάρχει , προέβη ο Κώστας Καραγκούνης αποτιμώντας τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της ΝΔ «για ακόμη μια φορά, ξεκαθαρίστηκε ότι όλη αυτή η διαπραγμάτευση αφορά στην τρέχουσα αξιολόγηση του 2ου προγράμματος και όχι σε μια συμφωνία – γέφυρα που ισχυριζόταν η κυβέρνηση» κάτι που αποδεικνύει σύμφωνα με την Αξιωματική Αντιπολίτευση πως « όλες οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση ήταν ψέματα».

Ο κ. Καραγκούνης σε δήλωσή του τονίζει πως για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες υπάρχει αίσθηση προόδου και πως «ο καθένας καταλαβαίνει ότι η «περήφανη διαπραγμάτευση» που γινόταν για 100 ημέρες ήταν πυροτεχνήματα προπαγάνδας».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη «το μόνο συγκεκριμένο που μάθαμε σήμερα, ήταν η συμφωνία για αύξηση του ΦΠΑ που προμηνύει φοροεπιδρομή».

Για τον Εκπρόσωπο της ΝΔ με τη σημερινή συνεδρίαση «έγινε σαφές ότι πρώτα θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την Τρόικα – Θεσμούς και ύστερα έγκριση από το Eurogroup και εκταμίευση». Μάλιστα ο κ. Καραγκούνης τονίζει πως «τα ψέματα τελειώνουν» καθώς «η οικονομία δεν αντέχει την ασφυξία και ο λογαριασμός μεγαλώνει».