Στη δημοσιότητα δόθηκε η ανακοίνωση του Eurogroup, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για επίτευξη προόδου στις διαπραγματεύσεις, κάτι που οφείλεται στην «αναδιοργάνωση» και τον «εξορθολογισμό των διαδικασιών».

Ωστόσο, «αναγνωρίσαμε ότι περισσότερος χρόνος και προσπάθεια χρειάζεται για να γεφυρωθεί το χάσμα των θεμάτων που παραμένουν ανοικτά», σημειώνεται στο ανακοινωθέν, όπου επαναλαμβάνεται ότι οι συζητήσεις γίνονται στο πλαίσιο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση κλείνει τονίζοντας ότι εκταμιεύσεις κονδυλίων θα γίνουν μετά την «ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης».


Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση των υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης…

«Το Eurogroup προχώρησε σήμερα σε ανασκόπηση της πορείας των εργασιών με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών.

Καλωσορίζουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Σημειώνουμε ότι η αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός των διαδικασιών εργασίας κατέστησε δυνατή την επιτάχυνση και έχει συμβάλει σε μια πιο ουσιαστική συζήτηση. Την ίδια ώρα, αναγνωρίσαμε ότι περισσότερος χρόνος και προσπάθεια χρειάζεται για να γεφυρωθεί το χάσμα των θεμάτων που παραμένουν ανοικτά. Ως εκ τούτου, χαιρετίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επιταχύνουν τις εργασίες τους με τους θεσμούς, με σκοπό την επίτευξη μιας επιτυχούς κατάληξης της αξιολόγησης εγκαίρως.

Το Eurogroup επανέλαβε ότι η δήλωση της 20ης Φεβρουαρίου παραμένει το έγκυρο πλαίσιο για τις συζητήσεις. Μόλις οι θεσμοί καταλήξουν σε συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού με την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει τις πιθανές εκταμιεύσεις των κονδυλίων που εκκρεμούν στο πλαίσιο της ισχύουσας συμφωνίας».