Συνάντηση με τον ηγέτη των Ciudadanos (Πολιτών) Αλμπερτ Ριβέρα είχε στη Βαρκελώνη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά τη συνάντηση, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε: «Να αλλάξουμε την Ευρώπη χωρίς να τη γκρεμίσουμε. Να παραδώσουμε την Ευρώπη στα νέα μυαλά και να πάρουμε μια μεγαλύτερη απόσταση από αυτά που έχουν δημιουργήσει τα προβλήματα. Από τις γραφειοκρατίες, από τους κομματικούς μηχανισμούς, από τα συμφέροντα και τις συντεχνίες. Η Ευρώπη των λαών».

«Με τους Ciudadanos μας ενώνει η Ευρώπη. Μας ενώνει η ανάγκη να κυνηγήσουμε το καινούργιο», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Πρόσθεσε ακόμη ότι υπερασπίζεται την ανάγκη μιας μεγάλης οικογένειας, την ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και στην πολυπολιτισμικότητα της Ευρώπης.

Οι «Πολίτες» καταγράφουν μεγάλη άνοδο στις δημοσκοπήσεις και στη διάρκεια των συζητήσεων διαπιστώθηκαν πολλά κοινά σημεία με το Ποτάμι στην προσέγγισή τους στα μεγάλα σύγχρονα προβλήματα όπως οι αλλαγές στην Ευρώπη.