Σοβαρότατες καταγγελίες για απειλές που φέρεται να δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, όταν ζήτησε πριν από έναν χρόνο να κατατεθεί η λίστα Νικολούδη στη Βουλή έκανε ο ίδιος  κ. Μητρόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Στη λίστα Νικολούδη υπάρχουν 100 δισ. ευρώ που φύγανε από Έλληνες στη διάρκεια του μνημονίου, όταν είχα ζητήσει πριν από ένα χρόνο να κατατεθεί η λίστα Νικολούδη στη Βουλή, δέχθηκα επίθεση με απείλησαν και είπα ότι τελείωσε η ζωή μου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος, τονίζοντας μάλιστα ότι «δεν υπάρχει υπουργός Οικονομικών που να μην είναι στη σχετική λίστα».

«Επειδή είναι η ώρα να γίνει κάθαρση και δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές στην πολιτική ζωή ζήτησα να κατατεθεί αμέσως η λίστα Νικολούδη, και ζήτησα ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών που έστειλαν μεγάλα εμβάσματα στο εξωτερικό» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Αναφερόμενος στην υπόθεση φοροδιαφυγής στην οποία ενεπλάκη το όνομά του ο κ. Μητρόπουλος ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε επίθεση από δημοσιογράφους επειδή όπως είπε είδε τα ονόματά τους στη λίστα με μεγάλες καταθέσεις..

«Αντί να παίζουμε με τη λίστα Λαγκάρντ, υπάρχουν τα εμβάσματα και πρέπει να δει ποιοι βγάλανε τόσα χρήματα ο πρωθυπουργός» πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος και πρότεινε να επιβληθεί φόρος Νικολούδη.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε ότι «ο έντιμος συμβιβασμός φαίνεται ότι είναι ανέφικτος, αφού οι δανειστές επιμένουν στη σκληρότητα και εφαρμογή υφεσιακών μέτρων».

«Να τη φέρει αμέσως στη Βουλή»

«Πρέπει αύριο κιόλας να φέρει και να καταθέσει ο κ. Νικολούδης στη Βουλή τη λίστα για την οποία μίλησε ο κ. Μητρόπουλος» σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

«Και το λέω αυτό διότι απαντώντας ο κ. Νικολούδης λίγο πριν κλείσει η Βουλή για το Πάσχα σε ερώτηση βουλευτή, όχι για τη λίστα Νικολούδη, αλλά για τη λίστα Λαγκάρντ στην ουσία είπε ότι έλεγε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Ότι οι Ελβετοί δεν συνεργάζονται, θεωρούν τη λίστα πλαστή γιατί έχει υποκλαπεί και είναι πολύ δύσκολο να εισπραχθεί ή να βρεθεί το οτιδήποτε, ενώ είχε πει στις προγραμματικές δηλώσεις ότι από τη λίστα Λαγκάρντ μέχρι τον Ιούνιο θα εισπράξει 2,5 δισ. Πρέπει αύριο κιόλας και ο Τσίπρας και ο κ. Νικολούδης, εγώ έχω μείνει ενεός με την επίθεση που είπε ο κ. Μητρόπουλος και είπε ότι πήγε στον εισαγγελέα προφανώς όχι της υπηρεσίας και δεν βγήκε τίποτα προς τα έξω».