Επίσκεψη στο πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», κατά την άφιξή του στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, προκειμένου να συγχαρεί τον πλοίαρχο Δημήτρη Λαδά, τους αξιωματικούς και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου, για τις προσπάθειες τους ώστε, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, να αντιμετωπιστεί με επιτυχία και με ασφάλεια για τους επιβάτες το πρόβλημα που προέκυψε με την προσάραξη του πλοίου στο λιμάνι της Κάσου.

Ο κ. Δρίτσας, όπως ανακοινώθηκε, θέλησε στο πρόσωπο των μελών του πληρώματος του «Βιτσέντζος Κορνάρος», να εκφράσει τις ευχαριστίες της πολιτείας και την εμπιστοσύνη στις ικανότητες και τη ναυτοσύνη των Ελλήνων ναυτικών, οι οποίοι με την υψηλής ποιότητας τεχνογνωσία τους συμβάλλουν στην επιτυχή πορεία της ελληνικής ναυτιλίας σε όλους τους κλάδους. Εξάλλου, ο κ. Δρίτσας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους επιβάτες του πλοίου, στις δημοτικές Αρχές και τους κατοίκους της Κάσου και της Καρπάθου, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και σε κάθε εμπλεκόμενο, για την άψογη συνεργασία και τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση του συμβάντος.

Τον κ. Δρίτσα κατά την επίσκεψη του στο πλοίο συνόδευαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ιωάννης Θεοτοκάς και ο αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανασόπουλος Αθανάσιος.