Η Ελλάδα και η Αίγυπτος μοιράζονται κοινές αντιλήψεις ενώ βούληση των χωρών είναι «να αποτελέσουν πλέγμα προάσπισης και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», τόνισε, μέσω ανάρτησής του στο twitter, με αφορμή την άσκηση «Μέδουσα 11», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος νωρίτερα σήμερα συναντήθηκε με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, αντιστράτηγο Οσάμα Ροσντί Ασκάρ, στο Πεντάγωνο.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, που ήταν παρών στην συνάντηση, αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ότι «επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία ύψιστη προτεραιότητα για σύσφιξη και βελτίωση των σχέσεων» μέσω του προγραμματισμού «ενός πλέγματος μελλοντικών δράσεων και δραστηριοτήτων κοινών διακλαδικών συνεκπαιδεύσεων».

«Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας», συνεχίζει στην ανάρτησή του ο Ν. Χαρδαλιάς, «δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις διακρατικές στρατιωτικές συνεργασίες, που εξυπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα και μας ισχυροποιούν στην ευρύτερη περιοχή». «Άλλωστε», προσθέτει αναφερόμενος σε ρήση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, «ο θησαυρός μας βρίσκεται στους φίλους μας».

Υποδεχθήκαμε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Υπουργό Νίκος Παναγιωτόπουλος και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ GEN…

Posted by Nikos Hardalias B on Tuesday, November 23, 2021

Αναφορά στην πρώτη επίσκεψη του αντιστράτηγου Οσάμα Ροσντί Ασκάρ στην Ελλάδα έκανε σε ανάρτησή του στο twitter και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ. Του ευχήθηκε «κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα» καθώς ο αντιστράτηγος Οσάμα Ροσντί Ασκάρ ανέλαβε καθήκοντα τον προηγούμενο μήνα και συγκεκριμένα στις 27 Οκτωβρίου.

Χαρακτήρισε «πολύ ενδιαφέρουσες τις συνομιλίες», τόνισε ότι «εμβαθύνονται οι δεσμοί ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις Ελλάδας και Αιγύπτου» ενώ προανήγγειλε και επίσκεψη στο Κάιρο, στο πλαίσιο της έκθεσης Egypt Defence Expo, η οποία διοργανώνεται από 29 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου.

1η επίσκεψη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου Lt General Osama Roshdy ASKAR στο ΓΕΕΘΑ

1η επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου Lt General Osama Roshdy ASKAR στο ΓΕΕΘΑ, στον οποίο εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα!- Η κοινή παρουσία μας στην DV-DAY MEDUSA-11- Οι πολύ ενδιαφέρουσες συνομιλίες μας σήμερα- Η επικείμενη επίσκεψη μου στο Κάιρο για την Egypt Defence Expo – EDEXΕμβαθύνουν τους δεσμούς των #ΕΔ 🇬🇷 🇪🇬 και αναβαθμίζουν την Στρατιωτική Συνεργασία μας στον μέγιστο δυνατό βαθμό!#StrongerTogetherالصفحة الرسمية للمتحدث العسكري للقوات المسلحة

Posted by GEN Konstantinos Floros on Tuesday, November 23, 2021