Τέλος στην παραφιλολογία που έχει ξεσπάσει σε πολιτικό επίπεδο για το θέμα του εμβολιασμού των αστυνομικών επιχείρησε να βάλει από βήματος της βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας με στοιχεία. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Το ποσοστό των σχεδόν 56.000 αστυνομικών που υπηρετούν στη χώρα που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει είναι 20%».

Πρόσθεσε δε ότι τις τελευταίες 75 ημέρες – που έχει αναλάβει καθήκοντα- έχει εμβολιαστεί το 9% των αστυνομικών. Συνεπώς -τόνισε – η προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση και μέσα στην ΕΛ.ΑΣ να συζητήσουμε με αστυνομικούς να ξεπεράσουν φοβίες, παρεξηγήσεις έχει αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε στο δρόμο της πειθούς.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι αστυνομικοί που έχουν συνδράμει στους ελέγχους, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και συνεπώς δεν πρέπει να αισθάνεται κανείς ανασφάλεια. «Αφήστε ήσυχη την ΕΛ.ΑΣ να κάνει τη δουλειά της» κατέληξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζοντας ότι αυτό το πεδίο δεν προσφέρεται για μικροπολιτική.