Στις 19:30 τοποθετείται χρονικά η μετάδοση του μηνύματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την πανδημία. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιγράψει τον οδικό χάρτη μέχρι τα Χριστούγεννα με τα μέτρα να μην αλλάζουν αλλά και να μην χαλαρώνουν. Που σημαίνει ότι οι περιορισμοί παραμένουν για τους ανεμβολίαστους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ζητήσει από τους εμβολιασμένους να μην αμελήσουν να προχωρήσουν στην τρίτη δόση και από τους ανεμβολίαστους να προχωρήσουν άμεσα στον προγραμματισμό της πρώτης δόσης.

Η μεγάλη αγωνία στο κυβερνητικό επιτελείο αφορά κυρίως στους πολίτες που είναι άνω των 65 ετών και δεν έχουν εμβολιαστεί. Δεν αποκλείεται πάντως το όριο αυτό να κατέβει και στα 60 έτη.

Η κυβέρνηση περιμένει την απόφαση, που θα ληφθεί κεντρικά από την ΕΕ και θα αφορά αυτή την ηλικιακή ομάδα, καθιστώντας εμμέσως υποχρεωτική την τρίτη δόση αφού δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό εμβολιασμού και έτσι θα περιορίζεται η ελευθερία κινήσεων.

Εντωμεταξύ λόγω του μηνύματος του πρωθυπουργού αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα ενημέρωση για την πανδημία από το υπουργείο Υγείας.