Την έκθεση φωτογραφίας του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, η οποία περιλαμβάνει συγκλονιστικά καρέ από την εξέγερση του Πολυτεχνείου επισκέφθηκε νωρίτερα την Τετάρτη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μετά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο της Καισαριανής, όπου φιλοξενείται η έκθεση του φωτορεπόρτερ ο φακός του οποίου κατέγραψε συγκλονιστικά καρέ την ταραγμένη χρονιά του 1973, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέβασε στο instagram την ακόλουθη ανάρτηση:

Αναλυτικά, ο υπουργός έγραψε στην ανάρτησή του: «Σήμερα στην επέτειο της εξέγερσης της 17ης Νοεμβρίου 1973 στο Πολυτεχνείο, επισκέφθηκα την έκθεση φωτογραφίας του κ. Αριστοτέλη Σαρρηκώστα στο Δημαρχείο Καισαριανής. Μέσα από τις εικόνες του φωτογραφικού φακού αποτυπώνονται σπουδαίες στιγμές της ελληνικής Ιστορίας. Οι μαθητές των σχολείων που επισκέφθηκαν την έκθεση, μέσα από τις φωτογραφίες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτή την Ιστορία και να εκφράσουν τις απορίες τους.

Η 17η Νοεμβρίου θα μείνει στη μνήμη μας ως μια μέρα σύμβολο της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του αγώνα της νεολαίας εκείνης της εποχής ενάντια στη δικτατορία. Την ημέρα αυτή ας γιορτάσουμε ειρηνικά και ενωτικά τη μετάβαση από τη δικτατορία στη Δημοκρατία».