Στις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες απαντά το υπουργείο Πολιτισμού, επιβεβαιώνοντας την άρνηση του Σωτήρη Χατζάκη να παραιτηθεί από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την περασμένη Πέμπτη (12/3) ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης κάλεσε στο γραφείο του τον Σωτήρη Χατζάκη για να του ζητήσει να υποβάλει την παραίτησή του από τη διεύθυνση της πρώτης κρατικής σκηνής. Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Χατζάκη ότι τιμά την προσφορά του στο θέατρο. Προσέθεσε, όμως, ότι χρειάζονται νέα πρόσωπα για να υπηρετηθεί ένα νέο όραμα για το Εθνικό Θέατρο.

Ο κ. Χατζάκης «αντέτεινε ότι η θητεία του προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2016. Και μάλιστα, την επομένη έσπευσε να παρασύρει τον πρόεδρο της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης, o οποίος, δίχως να ενημερωθεί, θεώρησε σε επιστολή του ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου διώκεται για πολιτικούς λόγους!».

«Προφανώς, ο κ. Χατζάκης, που έχει διατελέσει και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών (1993-1994), αναπληρωματικός καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου (2005-2006) και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ (2009-2013), έχει πραγματοποιήσει δε πλήθος σκηνοθεσιών από διευθυντικές θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς την τελευταία εικοσαετία, δυσκολεύεται να αντιληφθεί την εργασία του διαφορετικά», καταλήγει η ανακοίνωση.