Στον «αέρα» θα βρεθεί η επικείμενη τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων προέδρων για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής εάν δεν υπάρξει συμφωνία και των 6 για τους όρους διεξαγωγής της. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ΕΡΤ φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει στη Χαριλάου Τρικούπη πως θα δεχθεί να διεξαχθεί στα στούντιο της η τηλεοπτική μονομαχία, υπό τον όρο όμως ότι σε αυτή θα παρευρεθούν όλοι οι μνηστήρες για την αρχηγία του κόμματος. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ενστάσεις ως προς τους όρους από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου που εάν τυχόν επιμείνει σε αυτές, τότε δεν πρόκειται να γίνει το debate που προγραμματίζεται να μεταδοθεί και από τα υπόλοιπα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας μιας και θα υπάρξουν.

Σε μία τέτοια περίπτωση θα δούμε μονάχα τους υπόλοιπους πέντε (Ανδρέα Λοβέρδο, Παύλο Χρηστίδη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη και Νίκο Ανδρουλάκη) να μονομαχούν τηλεοπτικά σε κάποιο άλλο κανάλι. Αυτή τη στιγμή έχουν λάβει πρόσκληση από δύο ιδιωτικά κανάλια, το Mega και το Action 24. Και οι πέντε δεν έχουν αντίρρηση να μετάσχουν σε debate και στους δύο αυτούς σταθμούς.

Η πλευρά του κ. Παπανδρέου επιμένει στην διεξαγωγή τριών θεματικών τηλεμαχιών και όχι σε ένα debate που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ριάλιτι σόου και να χαθεί η ουσία.

Συν τοις άλλοις ο πρώην πρωθυπουργός προτείνει κάθε υποψήφιος να έχει το δικαίωμα απαντήσεις σε 4 λεπτά, χρόνος που σύμφωνα με τους υπόλοιπους υποψηφίους θεωρείται μεγάλος.

Θυμίζουμε ότι σήμερα το απόγευμα στις 17:00, θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να καταλήξει στον αριθμό, στον χρόνο διεξαγωγής και στη θεματολογία των τηλεμαχιών (debates), καθώς χθες υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων που παρέστησαν δι’ αντιπροσώπων στη σχετική συζήτηση.