Σήμερα το απόγευμα στις 17:00 συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να καταλήξει στον αριθμό, στον χρόνο διεξαγωγής και στη θεματολογία των τηλεμαχιών (ντιμπέιτς) μεταξύ των έξι υποψηφίων για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος, καθώς χθες υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ των μνηστήρων που παρέστησαν δι’ αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ένταση προκλήθηκε από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου που εκπροσωπήθηκε από την συνεργάτιδά του Έφη Χαλάτση η οποία διαφώνησε σε μια σειρά από σημεία που πρότειναν οι υπόλοιποι. Μάλιστα κάποια στιγμή η κατάσταση πήγε να ξεφύγει όταν υπήρξε αντιπαράθεση με την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Σπύρο Καρανικόλα.

Η κ. Χαλάτση φέρεται να έψεξε μάλιστα και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ που έχουν αναλάβει τις συνεννοήσεις με τους τηλεοπτικούς σταθμούς και την οργάνωση των debate, τον Μανώλη Όθωνα και τον Χρήστο Πρωτόπαπα. Μάλιστα η πλευρά Παπανδρέου έθεσε ακόμα και ζήτημα αρμοδιότητας της ΕΔΕΚΑΠ αλλά και του συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά, Νίκου Βοσδογάνη, καθώς και του γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη ως προς το εάν και κατά πόσο έχουν αρμοδιότητα για το στήσιμο των τηλεμαχιών.

Όπως όλα δείχνουν θα πάμε σε δύο ντιμπέιτ, τα οποία θα διεξαχθούν το ένα στην Αθήνα στις 22 Νοεμβρίου, και το άλλο στην Θεσσαλονίκη στις 29 Νοεμβρίου, για τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και τα περιφερειακά αντίστοιχα. Αμφότερα αναμένεται να φιλοξενηθούν στα στούντιο της ΕΡΤ και θα μετέχουν δημοσιογράφοι και από άλλους σταθμούς.