Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Πολιτικό Συμβούλιο και στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, υπάρχει ένα «θανατηφόρο φλερτ με το πιστωτικό γεγονός» και «ένα πρόβλημα με τα αποθεματικά» και όπως χαρακτηριστικά είπε, θλίβεται «αν όλο αυτό τελικά καταλήξει σε ένα δημοψήφισμα».

Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, στέλνοντας μήνυμα ότι «παίζει με τη φωτιά» και διερωτήθηκε «ποιο είναι το σχέδιο: μία ρήξη ή είναι ένας έντιμος συμβιβασμός;».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε, επίσης, για «τυφλό αντιγερμανισμό» και για μια «βαθιά σύγχυση», αναφορικά με το κατοχικό δάνειο και τις επανορθώσεις. Παράλληλα, όμως είπε πως γίνεται και ένα παιχνίδι «στον ευαίσθητο χώρο που λέγεται αμυντική πολιτική».

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως έχουμε μια δραματική υποβάθμιση της Βουλής, ενώ αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, λέγοντας ότι «το πρόγραμμα αλλάζει όνομα, άλλα είναι το ίδιο».

«Η κυβέρνηση νομίζει πως κερδίζεις χρόνο, αλλά αντιθέτως χάνει πολύτιμο εθνικό χρόνο», είπε και πρόσθεσε ότι τις τελευταίες 50 ημέρες έχουν επιδεινωθεί όλα τα οικονομικά μεγέθη.

«Έχουμε υστέρηση εσόδων. Είμαστε πολύ κοντά στην εσωτερική στάση πληρωμών. Αυτό, για την ώρα, μπορεί να μην άφορα μισθούς και συντάξεις, αλλά αφορά στη λειτουργιά της οικονομίας», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.