Επιστολή στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) απέστειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να εξετάσουν τις καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι ιατροί γυναικολόγοι απέτρεψαν και αποτρέπουν ασθενείς τους εγκύους από το να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Ο υπουργός ζήτησε από τον ΠΙΣ να επιληφθεί του θέματος και «να κρίνει εάν τέτοιας φύσεως ιατρικές συμβουλές αντιστρατεύονται τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ασθενών».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες 38χρονη έγκυος πέθανε από κορονοϊό, αφού νοσηλεύθηκε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο. Η γυναίκα πρόλαβε και έκανε καισαρική με τους γιατρούς να παίρνουν το μωρό στην 32η εβδομάδα κύησης. Η 38χρονη δεν είχε κάνει το εμβόλιο.

Παράλληλα, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας άλλη μία ανεμβολίαστη έγκυος.

Η Σοφία Καλανταρίδου, καθηγήτρια Μαιευτικής – Γυναικολογίας στο ΕΚΠΑ, μιλώντας στο Newsbeast, τόνισε ότι όχι απλώς υπάρχει τεράστιο έλλειμμα ενημέρωσης για τις εγκύους και τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό αλλά και επικίνδυνες συμπεριφορές γύρω από το ζήτημα. «Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα πολλοί γυναικολόγοι που λένε στις εγκύους: ”μην εμβολιάζεστε’‘».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη που έδωσε στο Newsbeast