«Δεν έχουμε καμία επίσημη πρόταση για αναβολή των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής, Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε κανονικά και εμείς δουλεύουμε τους στόχους μας έως τις 5 Δεκεμβρίου που θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος και για τις 12 που θα έχουμε τον δεύτερο γύρο» δηλώνει ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Παύλος Γερουλάνο, προσθέτοντας παράλληλα ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να αποσυρθεί.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ ο τόνισε πως «θα τιμήσω όσους υπέγραψαν την υποψηφιότητά του για την προεδρία, θα θα πάω έως το τέλος».

Αναφορικά με το πώς θα πορευτεί το κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης αυτούς τους δύο μήνες ο κ. Γερουλάνος σχολίασε ότι «υπάρχουν διάφορες επιλογές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, στην οποία δεν ανήκω (σ.σ. είναι μόνο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων). Ας τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους και είμαι σίγουρος θα επικρατήσουν νηφάλιες δυνάμεις. Το ότι δεν είμαι στη Βουλή δεν είναι λόγος για να μην στηρίξει κάποιος την υποψηφιότητά μου. Θεωρώ ότι η ΚΟ έχει τεράστιες δυνατότητες να κουβαλήσει το βάρος μέχρι τις επόμενες εκλογές και θα γίνει σαφέστατα σε συνεργασία με το κόμμα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασιών μετά τις εσωκομματικές εκλογές, ο κ. Γερουλάνος δήλωσε: «Εάν πιστεύουμε ότι αυτή η αποσυγκέντρωση της εξουσίας αποτελεί τροχοπέδη για την ελληνική κοινωνία, τότε θα πας σε οποιαδήποτε συζήτηση με αυτή την ατζέντα και θα πεις: «Παιδιά είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε μια μεγάλη τομή στην κοινωνία τώρα; Είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με τις πραγματικές παθογένειες του συστήματος και να σταματήσουμε να κρατάμε την εξουσία επτασφράγιστη στα χέρια μας;». Και εκεί θα δεις πώς θα ανταποκριθούν οι άλλοι και θα δεις τι δυνατότητα διαπραγμάτευσης έχεις».