Συντετριμμένος από τον πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Περιστύλιο της Βουλής. «Με τη Φώφη δεν ήμασταν μόνο συναγωνιστές. Μοιραστήκαμε πολλές χαρούμενες και πικρές στιγμές της ζωής και της πολιτικής. Έχασα έναν δικό μου άνθρωπο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Η Φώφη Γεννηματά, πάλευε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι την τελευταία στιγμή με απίστευτη γενναιότητα για την Παράταξη, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, όπως ο πατέρας και η μητέρα της», πρόσθεσε, ενώ κατέληξε ζητώντας «να εμπνευστούμε από την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα που έδειξε η ίδια στη ζωή και την πολιτική της διαδρομή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Ανδρέα, την Αιμιλία, τον Γιώργο και την Κατερίνα».

Η σορός της Φώφης Γεννηματά θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου από τις 10:00 στη Μητρόπολη και στις 14:00 θα γίνει η ταφή από το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.

Η Φώφη Γεννηματά κατέληξε μετά το ηπατικό κώμα στο οποίο έπεσε. «Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της», αναφέρει η ανακοίνωση του Ευαγγελισμού.