Για τις τουρκική προκλητικότητα, για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου που όπως τόνισε θα γίνουν με όλα τα προστατευτικά μέτρα που απαιτούνται, για τον δακτύλιο αλλά και για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Παρασκευή (22/10).

«Η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της απέναντι πλευράς» είπε αναφερόμενος στην Τουρκία και σημείωσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια σε επίπεδο εξοπλισμών και Διεθνών Συμφωνιών έχουν γίνει από την Ελλάδα όσα δεν έγιναν τα τελευταία 40 χρόνια.

«Είναι σημαντικό να μην γίνονται πισωγυρίσματα στην εικόνα που εκπέμπεται» υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μία πανδημία για την οποία ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτος» υπογράμμισε τονίζοντας ότι η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι πως «η οικονομία και η κοινωνία δεν μπορούν να ξανακλείσουν».

lockdown

Ο Γιάννης Οικονόμου παράλληλα επεσήμανε ότι με τους εκατομμύρια εμβολιασμένους αλλά και εκείνους που νόσησαν έχουμε φτάσει οι 2 στους 3 ενήλικες να είναι θωρακισμένοι έναντι βαριάς νόσησης.

Τι είπε για την στην εκπαίδευση

Εστιάζοντας στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ανεξήγητη τη νοοτροπία όσων επιχειρούν να στήσουν παγίδες στη διαδικασία. «Η αξιολόγηση δεν είναι ”μπαμπούλας”, ούτε τιμωρητικό μέτρο, αλλά μία προσπάθεια να συγκλίνουν η μόρφωση και η εκπαίδευση με το αύριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια δε χαρακτήρισε πολύ ελπιδοφόρο το γεγονός ότι σε 6.500 σχολεία έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση αξιολόγησης λέγοντας ότι οι εκπαιδευτικοί είναι πιο μπροστά από τους εκπροσώπους και τις ηγεσίες τους.

Τι ανέφερε για τον δακτύλιο

Δακτύλιος

Μιλώντας για τον δακτύλιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως η επιλογή των οχημάτων που θα κινούνται ελεύθερα έγινε μετά από εισηγήσεις φορέων και ειδικών και πως «κάπου τραβάς τη γραμμή».

«Ο δακτύλιος αποτελεί ένα μόνο εργαλείο για την αποσυμφόρηση και την ποιότητα ζωής» δήλωσε ενώ παράλληλα προανήγγειλε και άλλα μέτρα, με αυξημένη αστυνόμευση και για την αντιμετώπιση των διπλοπαρκαρισμάτων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.