Πεπεισμένος πως υπάρχει η δυνατότητα αποσύνδεσης της δανειακής σύμβασης με τα απαιτούμενα του μνημονίου εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, μιλώντας σήμερα «Στο Κόκκινο».

«Φυσικά και υπάρχει η δυνατότητα και αυτό είναι συμβατό με τις προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

«Η Ελλάδα δεν είναι τόσο μικρή, οποιαδήποτε ενέργεια θέσει σε κίνδυνο τη παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη θα αποτελέσει παγκόσμια συστημική κρίση, το Βερολίνο δεν πρόκειται να ρισκάρει κάτι τέτοιο», δήλωσε αναφερόμενος στα σενάρια περί Grexit.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών τονίζοντας πως «το Βερολίνο δεν έχει κανένα δικαίωμα να μη σέβεται τη θέληση του ελληνικού λαού που ζητά να μπει τέρμα στη λιτότητα και τα μνημόνια».

Απολύτως φυσιολογικές και θεμιτές χαρακτήρισε τις αντιδράσεις για την επιλογή του Π. Παυλόπουλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας «Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά δημοκρατικά και αποφασίζει με αίσθημα μεγάλης ευθύνης . Η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν να συμφωνήσει με τη πρόταση του πρωθυπουργού», πρόσθεσε ο Θ. Πετράκος.