Τα δικά του ευφάνταστα σενάρια συνεχίζει να πλάθει ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ δηλώνοντας κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Τουρκία ότι στόχος των Ελληνοκυπρίων είναι να εξαφανίσουν τους Τουρκοκύπριους, με απώτερο στόχο να συνδέσουν την Κύπρο με την Ελλάδα «ως το 13ο νησί, μετά τη Ρόδο και την Κρήτη, και «αυτό δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει ποτέ».

Επέμεινε μάλιστα ότι… τους πήραμε τα νησιά. Όπως είπε, «δυστυχώς οι Έλληνες είναι πολύ κακομαθημένοι. Πρόσφατα, με είχαν καλέσει στο Πανεπιστήμιο της 9ης Σεπτεμβρίου (σ.σ. έτσι λέγεται το μεγαλύτερο ακαδημαϊκό ίδρυμα της Σμύρνης), εκεί ήταν και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ. Με βάση τις αξιολογήσεις που έγιναν, στο Αιγαίο, το οποίο αποκαλούμε «θάλασσα των Νήσων» τα νησιά αυτά μας ανήκαν κάποτε. Οι Έλληνες όμως βρήκαν τρόπο στο πλαίσιο της Συνθήκης της Λωζάνης και τα πέρασαν υπό την κυριαρχία τους».

Όσον αφορά την επέκταση των χωρικών υδάτων υποστήριξε ότι «στην αρχή ήταν 3 μίλια, μετά 6 μίλια και τώρα μιλούν για επέκταση στα 12 μίλια. Την ίδια αντίληψη εφαρμόζουν και σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Με άλλα λόγια, λένε ότι δεν υπάρχουν Τουρκοκύπριοι στην Κύπρο, δεν υπάρχει καθόλου τουρκικός λαός, λες και το νησί είναι εκεί σαν Ελληνοκυπριακή Δημοκρατία. Λένε ακόμα ότι η Κύπρος πρέπει τελικά να γίνει ελληνικό νησί. Με τις απαράδεκτες αξιώσεις τους που προέβαλαν με τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες, θέλουν να περικυκλώσουν και εμάς και την Τουρκία και να αποκλείσουν τις διεξόδους μας προς τις μεγάλες θάλασσες σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Ανατολική Μεσόγειος πλοία

Έχουν αναπτύξει κάθε είδους πολιτικές με τον δικό τους τρόπο προκειμένου να τα παραβιάσουν και ταυτόχρονα να αποτρέψουν την υπεροχή μας στον εναέριο χώρο. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό. Θα αντισταθούμε μέχρι τέλους. Αλλά φυσικά, εμείς, οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορούμε να δώσουμε μόνοι μας έναν τέτοιο αγώνα. Πρέπει να παλέψουμε αυτόν τον αγώνα σε συνεργασία με τη Δημοκρατία της Τουρκίας. Αυτό κάνουμε, αυτό τον αγώνα δίνουμε».

Εκτός από τον Τατάρ εμπρηστικές δηλώσεις έκανε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας πως οι «Έλληνες δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα κόμπλεξ τους»

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.