Την ώρα που τα πανηγύρια έχουν ξεσπάσει στην πλατεία Κλαυθμώνος από υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν σπεύσει στο κεντρικό προεκλογικό περίπτερο του κόμματος, στην Κουμουνδούρου μετά τον ενθουσιασμό έχουν πάρει μπλοκάκι και χαρτί για να δουν τα σενάρια αυτοδυναμίας, η οποία είναι εφικτή σύμφωνα με τα exit polls, αλλά όχι εξασφαλισμένη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των exit polls (μέσος όρος στο 37,5%) από τις κάλπες προκύπτει επτακομματική βουλή με το ΣΥΡΙΖΑ να έχει 153 με 154 έδρες.

Τους υπολογισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο μπορεί να «χαλάσει» το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, το οποίο «παλεύει» για την είσοδό του στη Βουλή.

Σε περίπτωση που το πολιτικό κόμμα του Παπανδρέου δεν καταφέρει την είσοδό του στο Κοινοβούλιο, αποτυγχάνοντας να εξασφαλίσει το απαιτούμενο 3% και την ίδια ώρα τα κόμματα που δεν θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή δεν έχουν συνολικά πάνω από 9%, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει σίγουρα απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή που θα προκύψει.

Σε περίπτωση ωστόσο που το Κίνημα πιάσει το 3%, με το ΣΥΡΙΖΑ στο 37,5% (μέσος όρος των exit polls), τότε η Κουμουνδούρου θα αριθμεί 149 με 150 έδρες.