Με το ερώτημα «αν μπορούσατε, θα ψηφίζατε το ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές εκλογές» η βρετανική Telegraph σχολιάζει τη σημερινή εκλογική διαδικασία. Ο αθαρογράφος Charles Moore προσθέτει δε ότι «το αριστερό κόμμα, που επιτίθεται στους πλούσιους και τις τράπεζες, βρίσκεται μπροστά στα δημοσκοπικά ευρήματα. Δεσμεύεται για το τέλος της λιτότητας και για διαγραφή μέρους του χρέους. Τέλος, σημειώνει ότι θα διακόψει τις συνομιλίες με την τρόικα η οποία επιβάλει τα μέτρα λιτότητας στις χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση».

«Πρόκειται για μία πολιτική δύναμη που δεν είναι δοκιμασμένη και αποτελείται από μία ασταθή ομάδα διαφόρων τύπων κομμουνιστών, επαναστάτες και Πράσινους. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει μεν ότι είναι υπέρ του ευρώ, αλλά δεν θέλει να πληρώσει το τίμημα της συμμετοχής στην ενιαία οικονομική ζώνη. Το μανιφέστο της Θεσσαλονίκης όσο φιλόδοξο και φαινομενικά απόκοσμο όσο και οι επιστολές του Αποστόλου Παύλου προς τους κατοίκους αυτής της πόλης πριν από 2.000 χρόνια. Αλλά όπως ο ίδιος ο Απόστολος Παύλος είχε πει, στη δεύτερη επιστολή στους Θεσσαλονικείς: “Αν κάποιος δεν εργάζεται, δεν θα πρέπει να τρώει”».

Παράλληλα, η Telegraph σημειώνει ότι σημάδια της οικονομικής κρίσης αντίστοιχα με της Ελλάδας εντοπίστηκαν και τη Βρετανία, «ωστόσο η χώρα είχε το προτέρημα να διαθέτει ανεξάρτητη κεντρική τράπεζα που χαράσσει τη δική της οικονομική και νομισματική πολιτική».

Επιπλέον, η βρετανική εφημερίδα επιτίθεται στις τελευταίες κυβερνήσεις ισχυριζόμενη ότι «η Ελλάδα δεν έχει κάνει καμία από τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητήσει οι δανειστές, με το μόνο που ενδιαφέρει μέχρι στιγμής να είναι η διατήρηση του συστήματος που έχει δημιουργήσει τόσα χρόνια».

«Εάν ήμουν Έλληνας, θα μπορούσε κάλλιστα να σκεφτώ: “Γιατί να μην ψηφίσω για αυτό και να δω τι θα συμβεί; Έχω λίγα να χάσω”», διερωτάται ο αρθρογράφος.