Την πεποίθηση ότι στην Ευρώπη πνέει άνεμος αλλαγής εξέφρασε με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ηγέτης των Ισπανών «Ποδέμος» Πάμπλο Ιγγλέσιας, ο οποίος παραβρέθηκε στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα. Ο κ. Ιγγλέσιας τόνισε με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι (την ερχόμενη Κυριακή) οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα ελληνικό προηγούμενο. «Μέχρι τώρα, έχουν έναν αντιπρόσωπο της Άγγελας Μέρκελ. Και νομίζω ότι η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού θα φανεί σε αυτή την ευκαιρία να υπάρξει αλλαγή αυτή την εβδομάδα».

Ερωτηθείς εάν η αλλαγή στην Ελλάδα σήμερα, σημαίνει αλλαγή στην Ισπανία αύριο, είπε: «Όχι αύριο αλλά νομίζω ότι πνέει ένας άνεμος αλλαγής στην Ευρώπη. Το όνομα της αλλαγής στην Ελλάδα είναι ΣΥΡΙΖΑ και πιθανόν το όνομα της αλλαγής στην Ισπανία θα είναι Podemos». Τέλος, ο κ. Ιγγλέσιας απευθύνθηκε στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ λέγοντας ότι «Θα διαπραγματευθούμε πολύ σοβαρά, αλλά έχουμε το καθήκον να προστατεύσουμε το λαό μας. Δεν μπορεί πια ο λαός να μένει απροστάτευτος από την κυβέρνηση. Αυτό είναι το μήνυμα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.