Με τον άνθρωπο που είχε σχεδιάσει την επικοινωνιακή στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές του 2019 ανέβηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με την ιδιότητα του συνεργάτη του Μεγάρου Μαξίμου, ο 76χρονος Αμερικανός Σταν Γκρίνμπεργκ βρισκόταν συνεχώς πίσω από τον πρωθυπουργό και κατέγραφε τις κινήσεις του, ενώ η παρουσία του και μόνο, τροφοδότησε τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης το απέκλεισε κάθετα λέγοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν με τη λήξη της τετραετίας και πως ο ίδιος σχεδιάζει το μέλλον της χώρας με ορίζοντα δεκαετίας.

Θυμίζουμε ότι ο «γκουρού της επικοινωνίας» κ. Γκρίνμπεργκ είναι πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Greenberg Quinlan Rosner Research, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής συμβουλών στον τομέα της πολιτικής στρατηγικής στον κόσμο, και ο άνθρωπος που καθοδήγησε μεταξύ άλλων τις προεκλογικές καμπάνιες του Μπιλ Κλίντον, του Τονι Μπλερ, του Γκέρχαρντ Σρέντερ και του Νέλσον Μαντέλα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συμβουλεύει σε μόνιμη βάση τον κ. Μητσοτάκη τα τελευταία δύο χρόνια μαζί με τους συνεργάτες του, και του αναλύει τα δημοσκοπικά ευρήματα μέσα στο πλαίσιο των συμβατικών καθηκόντων του.