Το νέο ΕΣΠΑ για την Ελλάδα είναι το πρώτο που εγκρίθηκε στην Ε.Ε. και δίνει στη χώρα προβάδισμα στην επόμενη φάση, που είναι η έγκριση των περιφερειακών προγραμμάτων, ώστε να βγουν οι νέες δράσεις και να μην υπάρχει το λεγόμενο χρηματοδοτικό κενό, δήλωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο υφυπουργός σημείωσε, εξάλλου, ως προς τις εκταμιεύσεις του νέου ΕΣΠΑ, πως αναμένονται οι προσκλήσεις.

Επεσήμανε, ακόμη, πως τελευταίες δράσεις του προηγούμενου ΕΣΠΑ ήταν η εστίαση και ο τουρισμός ενώ ο ίδιος πρόσθεσε πως πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ θα αφορά την στοχευμένη εκπαίδευση των νέων, όπως επίσης και την εκπαίδευσή τους ώστε να αλλάξουν δεξιότητες.

Σε ερώτηση σχετικά με το ταμείο φυσικών καταστροφών, ο κ. Τσακίρης τόνισε ότι θα καταβάλλονται στο ακέραιο – προς ιδιώτες και επιχειρήσεις – οι αποζημιώσεις από τις ζημιές από φυσικές καταστροφές.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.