Την κατάργηση της επιβολής του ΕΝΦΙΑ και την μη καταβολή του το 2015 στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί κυβέρνηση, επανέλαβε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τόλιος, μιλώντας σε εκδήλωση της ΠΟΜΙΔΑ.

Ο κ.Τόλιος επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει αφορολόγητο όριο με βάση την εμπορική αξία του ακινήτου, για 400.000 και κάτω. Ο φόρος στα ακίνητα θα είναι προοδευτικός με κλίμακα επί τοις χιλίοις, είπε, διευκρινίζοντας ότι «δεν έχουμε επεξεργαστεί την κλίμακα».

Τα έσοδα από το νέο φόρο στα ακίνητα σε αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ θα ανέρχονται σε 1,4-1,5 δισ. Επίσης επισήμανε ότι επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δόση των στεγαστικών δανείων σε ελβετικό φράγκο να καθορίζεται με την ισοτιμία του ευρώ που ίσχυε όταν υπεγράφη το δάνειο.

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος του κ.Τόλιου είπε ότι «στο δρόμο προς τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει και ένα σπίτι δώρο» και πρόσθεσε ότι πρέπει «να φορολογηθούν οι υποσχέσεις των κομμάτων».

Ο Κωστής Χατζηδάκης, από την ΝΔ, αναφέρθηκε στην απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθωμάτων που έγινε επί υπουργίας του ενώ και ο Αντώνης Παναγόπουλος από την ΝΔ είπε ότι η ΝΔ έχει ως στόχο την σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 15% με 20% σε ετήσια βάση μέχρι να φθάσει στο μισό.