Την πορεία της Ελλάδας προς τα εμπρός θέλει να εγγυηθεί το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το οποίο δεν θα αφήσει κανέναν να πάει τη χώρα πίσω, τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην Ξάνθη.

«Σηκώστε το Κίνημά μας όσο ψηλότερα γίνεται», ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου από τους πολίτες στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και σημείωσε: «Θέλουμε πολιτικούς που συγκρούονται για προοδευτικές αλλαγές, ή πολιτικούς που δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα; Η παρουσία του Κινήματος μας στη Βουλή θα επιβάλλει την πολιτική της πραγματικής αλλαγής. Θα επιβάλει την επανάσταση του αυτονόητου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. ‘Αλλοι κοιτάνε παιχνίδια εξουσίας, εμείς πονάμε και μιλάμε για την ουσία, για την Ελλάδα».

Ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε σε όσους δηλώνουν απογοητευμένοι από την πολιτική και με αφορμή και όσα έγιναν στο Παρίσι, επισήμανε ότι η πολιτική είναι εδώ και επηρεάζει τη ζωή μας, ακόμα κι αν θέλουμε να είμαστε αμέτοχοι.

«Δείτε τι συνέβη στο Παρίσι», είπε και συνέχισε: «Άνθρωποι που έδιναν με τις πένες τους μάχες για ιδέες, σκοτώθηκαν από όπλα τρομοκρατών. Μια χώρα παγκόσμιο σύμβολο της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης, έχει μπει στο στόχαστρο τρομοκρατών που θέλουν να επιβάλλουν το φόβο. Που δήθεν στο όνομα του Ισλάμ, πλήττουν όλους τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους. Καλλιεργώντας τον τρόμο, ενισχύοντας την ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Δίνοντας τροφή στην δημαγωγική ακροδεξιά και στα φασιστοειδή. Μπροστά σε όλα αυτά, εμείς τι κάνουμε; Σωπαίνουμε; Αδιαφορούμε»;

Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε ως πρωθυπουργός και παρατήρησε: «Μας έριξαν επειδή ζητήσαμε την κρίση του λαού. Ερχόμαστε γιατί πιστεύουμε στην κρίση του λαού! Κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα στην ιστορική διαδρομή των δυνάμεων της προόδου, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού στην Ελλάδα! Δεν επιλέξαμε τον εύκολο δρόμο του βολέματος σε μια βουλευτική έδρα. Επιλέγουμε το δύσκολο δρόμο μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες! Όπως ο Αντρέας το 1974! Ενάντια στο κομματικό κατεστημένο».

Ο κ. Παπανδρέου έστρεψε τα πυρά του εναντίον της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «είναι βαρύτατες οι ευθύνες της κλειστής ομάδας που κυβέρνησε τα τελευταία δυόμιση χρόνια» αλλά και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «είναι εκτός πραγματικότητας” όταν λέει ότι θα “σκίσει” το Μνημόνιο, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσει τη χώρα σε νέες περιπέτειες».

Τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των αλλαγών της περιόδου 2009-2011, που ήταν πρωθυπουργός «για να ανακάμψει οριστικά η Ελλάδα» και για το δικό του σχέδιο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όχι άλλη λιτότητα». Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να γίνει μια οριστική και αμετάκλητη διευθέτηση για το δημόσιο χρέος, γιατί διαφορετικά η οικονομία δεν θα έχει χώρο να «αναπνεύσει».

Από την Ξάνθη, ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και υπογράμμισε: «Ακούω από τους βουλευτές και τους φίλους του Κινήματός μας, ότι στη Θράκη η μειονότητα εμπιστεύεται τον Παπανδρέου. Και χαίρομαι γιατί η κατεύθυνση της πολιτικής μου, από όποιες θέσεις κι αν πέρασα ήταν να υπάρχει αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης. Δούλεψα, παλέψαμε ενάντια σε σκληρές και συντηρητικές νοοτροπίες που ήθελαν τους πολίτες της Ξάνθης και Ροδόπης διχασμένους. Πάλεψα ενάντια στις απαγορεύσεις, στους αποκλεισμούς στη ζωή και τη μόρφωση των μουσουλμάνων συμπολιτών μας. Με τη θετική διάκριση του 5 τοις χιλίοις για την εισαγωγή των παιδιών της μειονότητας, εμπλουτίστηκε η περιοχή με εκατοντάδες μουσουλμάνους νέους επιστήμονες, απόφοιτους ελληνικών πανεπιστημίων και αισθάνομαι προσωπικά δικαιωμένος για το λόγο αυτό».