Στη Σλοβενία μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα συμμετάσχει αύριο, Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, στο συνέδριο «2021 Bled Strategic Forum» και συγκεκριμένα στο πάνελ με θέμα «Η Μεσόγειος: μια γεωστρατηγική σκακιέρα (Mediterranean: A Geostrategic Chessboard)» (15.15-16.45 ώρα Ελλάδας).

Στο πάνελ θα συμμετάσχουν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών της Ισπανίας, της Κύπρου, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται πως στο παραπάνω συνέδριο συμμετείχε σήμερα και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (Gymnich), η οποία θα ξεκινήσει την Πέμπτη με συζήτηση για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου θα υπάρξουν διαδοχικές συζητήσεις για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες του Κόλπου και με την Κίνα.

Το άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ θα ολοκληρωθεί με γεύμα εργασίας των Ευρωπαίων υπουργών με τον Ινδό ομόλογό τους.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να κάνει σύντομες δηλώσεις την Παρασκευή γύρω στις 9.45 ώρα Ελλάδας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.