Τη διαφωνία της με τη συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με το κόμμα «Πράσινοι-Αλληλεγγύη» εκφράζει η βουλευτής του κόμματος Ασημίνα Ξηροτύρη, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την απόφασή της να μη συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ.

«Το κόμμα άργησε να κάνει σαφείς τις προθέσεις του. Στο συνέδριο ήταν σωστές οι αποφάσεις, και η επιλογή μας να μην ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν σαφής. Λυπάμαι, απογοητεύτηκα ότι δεν υπήρξε η προεκλογική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, και οδηγηθήκαμε σε μεγαλύτερο αδιέξοδο», δήλωσε η κ. Ξηροτύρη σε δηλώσεις της «Στο Κόκκινο».

Όπως ανέφερε ακόμη, «πρώτα εξέτασε την αυτόνομη κάθοδο και τώρα έκανε συνεργασία με τους Πράσινους. Αυτή η επιλογή δεν με εκφράζει και δεν μπορώ να την παλέψω με τον κόσμο, ο κόσμος θέλει την αλλαγή.

Εγώ δεν αναγνωρίζω τη συμμαχία ΔΗΜΑΡ – Πράσινοι, δεν βοηθάει στο στόχο να αλλάξει αυτή η καταστροφική πολιτική. Έγιναν πάρα πολλά λάθη από τη ΔΗΜΑΡ.

Τα στελέχη που δώσαμε τη μάχη μας στη Βουλή πρέπει να αξιοποιηθούν, δεν περισσεύει κανένας, αλλά σε έναν άλλο αγώνα κι όχι σε μια αδιέξοδη κάθοδο του κόμματος».

Δεν θα κατέβω με αυτό το σχήμα της ΔΗΜΑΡ, για μένα το θέμα δεν είναι η κοινοβουλευτική έδρα, αλλά προσπαθώ να αξιοποιήσω τον αγώνα μου σε μια πραγματική κι αποτελεσματική αλλαγή. Αργήσαμε πολύ για τη σύγκλιση, εγώ μιλάω από πολύ νωρίς για τα βιώσιμα στοιχεία του προγράμματος της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ».