Στο επικείμενο άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε το μέλος της κυβέρνησης, την 1η Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια (για όσους φοιτητές έχουν κοπεί σε μαθήματα) με τους ίδιους όρους που έγιναν και οι εξετάσεις του Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι κάθε πανεπιστήμιο θα αποφασίζει ποια μαθήματα θα εξεταστούν διά ζώσης και ποια διαδικτυακά.

«Το μεγάλο τεστ για τα πανεπιστήμια αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου (σ.σ. που ξεκινάει το νέο ακαδημαϊκό έτος). Θα φροντίσουμε τις πρώτες μέρες να υπάρχουν δομές για εμβολιασμούς των φοιτητών» όπως είπε, διευκρινίζοντας πως ειδικά στις ιατρικές σχολές, θα υπάρχουν μόνιμες δομές εμβολιασμού για όλους τους φοιτητές.

Όσοι μαθητές και φοιτητές δεν έχουν εμβολιαστεί, θα μπαίνουν στην αίθουσα διδασκαλίας με self test, τα οποία θα είναι δύο την εβδομάδα, ενώ οι καθηγητές, δάσκαλοι και διδακτικό προσωπικό δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα. Εννοείται πως όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες, θα μπαίνουν κανονικά στις αίθουσες.