Την επιστολή ανεξαρτητοποίησης της βουλευτή Κωνσταντίνας Αδάμου, από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25, ανακοίνωσε σήμερα ο προεδρεύων του Σώματος της ολομέλειας της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Αδάμου έκανε λόγο για «αντιδεοντολογικές, αυταρχικές και αυθαίρετες συμπεριφορές» μέσα στο κόμμα, που δεν της επέτρεπαν να ασκεί απρόσκοπτα τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα, αιτιολογώντας την απόφαση της αυτή.

ΔΗΛΩΣΗ Δηλώνω την ανεξαρτητοποίηση μου από το ΜέΡΑ25, διότι θεωρώ ηθικό μου χρέος και καθήκον προς τους συμπολίτες μου…

Posted by Κωνσταντίνα Αδάμου – Βουλευτής ΜέΡΑ25 Β' Θεσσαλονίκης on Friday, July 23, 2021

«Αναμένουμε την επιστροφή της κοινοβουλευτικής έδρας»

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι «οργανώσεις του ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης», στις 24 Ιουλίου, οπότε και έγινε γνωστή η κίνηση της βουλευτή, αναφέρεται πως «μετά από δύο χρόνια συνεχούς δυναμικής πολιτικής, κοινωνικής & κοινοβουλευτικής παρουσίας του ΜέΡΑ25 στο πλευρό της κοινωνίας και των αγώνων της, έχουμε την επιλογή της κ. Αδάμου να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κ.Ο. (προφανώς για να αποφύγει τις δημοκρατικά συναποφασισμένες καταστατικές διαδικασίες του κόμματος)».

Οι συντάκτες της ανακοίνωσης εύχονται «καλή συνέχεια» στην ίδια και προσθέτουν: «Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το ΜέΡΑ25 θα συνεχίσει -ίσως και με καλύτερους όρους- τον αγώνα μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο μιλώντας για αυτά για τα οποία τα κόμματα του μνημονιακού τόξου αρνούνται να μιλήσουν. Γνωρίζετε επίσης ότι στόχος όλων όσων συμμετέχουμε σε αυτή την ανιδιοτελή προσπάθεια, είναι η ανατροπή της χρεοδουλοπαροικίας. Σε αυτή τη μεγάλη μάχη, καταλάβατε μάλλον ότι προσωπικές φιλοδοξίες, ιδιοτελείς σχεδιασμοί και πολιτικά “εγώ” δεν έχουν θέση. Αναμένουμε την επιστροφή της κοινοβουλευτικής έδρας την οποία καταλάβατε λόγω των ψήφων των πολιτών που επέλεξαν το ΜέΡΑ25 στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Ως ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης, προχωράμε με αίσθημα ανακούφισης μιας και αισθανόμαστε ότι αγωνιζόμαστε πλέον με καλύτερους όρους για την πόλη και τα κινήματα. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει σύσκεψη όλων των μελών μας για να οργανώσουμε τα καθήκοντα μας χωρίς τα βαρίδια της προηγούμενης περιόδου».