Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών αποτέλεσε το αντικείμενο της πολιτικής κόντρας που είχαν σήμερα το πρωί στο Κοινοβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης με τον βουλευτή του Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Ζαχαριάδη. Το μέλος της κυβέρνησης κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διγλωσσία αναφορικά με το θέμα, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «αυτό που επί της ουσίας κάνετε είναι να τρομοκρατείτε τους ανεμβολίαστους αντί να τους πείσετε. Πρέπει να τους πείσουμε ότι πρέπει να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους, όχι όμως με την πολιτική των κυρώσεων».

Ο κ. Βορίδης απάντησε πως «εφόσον έχετε πει ναι στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, είναι δυνατόν να μην υπάρχει κύρωση για αυτόν που δεν τηρεί τη νομική του υποχρέωση; Είναι προφανές το ζήτημα της υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς. Δεν είναι δυνατόν ένας ανεμβολίαστος να μπαίνει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και να χειρίζεται ασθενή σε αυτή την κατάσταση. Εμείς λέμε: υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για υγειονομικούς και για φροντιστές ηλικιωμένων. Εμείς είπαμε επίσης ότι κύρωση είναι η αναστολή. Όλο αυτό θα εξειδικευθεί νομικά».

Παράλληλα ο κ. Βορίδης υπαινίχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί από τη μια πλευρά να δείξει ότι είναι υπέρ των εμβολιασμών αλλά και από την άλλη πλευρά να… χαϊδέψει τους αντιεμβολιαστές, για να προσθέσει: «Είδατε ότι μαζεύτηκαν απ’ έξω κάτι αντιεμβολιαστες και ότι πρέπει να απευθυνθείτε σε αυτό το συγκεκριμένο εκλογικό σώμα και προσπαθείτε να πατήσετε τώρα σε δύο βάρκες. Εμείς απέναντι σε αυτό έχουμε καθαρή θέση. Θέλετε να πάρετε κι εσείς καθαρή θέση για να το λήξουμε και να σταματήσετε; Πείτε το μας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.