Μπορεί να μην έχει περάσει ούτε καν ένας μήνας από την τελευταία συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο πληροφορίες του Newsbeast από διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι βρίσκεται ήδη στα σκαριά η επόμενη, που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά το καλοκαίρι.

Ήδη το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε επικοινωνία με το Ακ Σαράι της Άγκυρας (όπου βρίσκεται το γραφείο του Τούρκου προέδρου) ώστε να κλειστεί το ραντεβού προκειμένου οι δύο άνδρες να τα πουν και πάλι, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη που αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο δια ζώσης.

Αφού θα έχει περάσει ένα ήρεμο όπως όλα δείχνουν καλοκαίρι, όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι δύο πλευρές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα βήμα παραπάνω ξεκινώντας πλέον να συζητούν και το ενδεχόμενο μιας περαιτέρω οικονομικής συνεργασίας. Μοναδικό «αγκάθι» που μπορεί να διαταράξει το καλό κλίμα εν μέσω θέρους θεωρούνται τα όσα ενδεχομένως θα πει ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της επετείου εισβολής των στρατευμάτων της χώρας του στην Κύπρο το 1974 (Επιχείρηση «Αττίλας»).

Εάν το καλό κλίμα διατηρηθεί, πηγές αναφέρουν πάντως ότι δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν και πάλι οι συζητήσεις για τη δημιουργία ενός συμβουλίου διακυβερνητικής συνεργασίας, το οποίο από το 2013 έχει «παγώσει». Όπως και να ‘χει η διπλωματική σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού κα Ελένη Σουρανή έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον εξ απορρήτων του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν, ώστε να κανονιστούν οι λεπτομέρειες της συνάντησης στην οποία θα παρευρίσκονται και οι ίδιοι.