Την υιοθέτηση από την κυβέρνηση μέτρων στήριξης των νέων προκειμένου το κράτος να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και να πάνε να εμβολιαστούν, προτείνει ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού περί έκδοσης της κάρτας ελευθερίας (freedom pass) για τους νέους ηλικίας 18-25 ετών, αναφέρει πως επί της ουσίας πρόκειται για φθηνή εξαγορά.

Ο κ. Χριστοδουλάκης γράφει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook:

«Πληρώστε τις υπερωρίες τους, θεσμοθετήστε τους την επί πληρωμή πρακτική άσκηση στα δημόσια Πανεπιστήμια τους, διασυνδέστε τα με την αγορά εργασίας, καθιερώστε αφορολόγητα έτη στο ξεκίνημα για τους νέους επιχειρηματίες, στηρίξτε την πλήρη απασχόληση απέναντι στις ελαστικές μορφές εργασίας, ελέγξτε τους εργασιακούς χώρους για την ασφάλιση και τα ένσημα τους, βοηθήστε τους να αυτονομηθούν και να κάνουν τη δική τους οικογένεια, δουλέψτε τις υποδομές τους για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Ίσως έτσι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους ως κράτος. Και ίσως τελικά να πάνε να εμβολιαστούν από μόνοι τους. Ως απόφαση συλλογικής ευθύνης και συνείδησης. Όχι ως αντικείμενο φθηνής εξαγοράς».

Πληρώστε τις υπερωρίες τους, θεσμοθετήστε τους την επί πληρωμή πρακτική άσκηση στα δημόσια Πανεπιστήμια τους,…

Posted by Μανώλης Χριστοδουλάκης on Monday, June 28, 2021
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.