Στα μέτρα που ανακοιώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (28/06) και τα οποία αφορούν τους νέους και τις νέες που εμβολιάζονται, αλλά και την ανησυχία για τα ποσοστά των πολιτών που έχουν λάβει τα σκευάσματα κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε μέσω τηλεοπτικής του παρέμβασης ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τα υπόλοιπα μέτρα και οι αυξημένες «ελευθερίες» για τους πλήρως εμβολιασμένους αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ή ενδεχομένως και αύριο, καθώς ακόμα βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων από τους αρμόδιους φορείς και δεν έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις.

«Συζητούμε ασφαλώς ότι οι εμβολιασμένοι θα έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες κίνησης και παρουσίας σε χώρους απ’ ότι οι μη εμβολιασμένοι», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, επαναλαμβάνοντας ότι αυτό δεν θα συμβεί τιμωρητικά για τους μη εμβολιασμένους, αλλά λόγω δυνατοτήτων για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο lockdown από το φθινόπωρο, αφού χτύπησε… ξύλο, υποστήριξε πως «δεν περνά από το μυαλό μου τέτοιο ενδεχόμενο πλέον». Ωστόσο, πρόσθεσε, «ως κυβέρνηση εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και αν υπάρξει νέο κύμα της πανδημίας θα λάβουμε σκληρότερα μέτρα».

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε έκκληση και επίκληση στο συναίσθημα και τη λογική των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ώστε να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. «Κατανοούμε τον φόβο τους, κανένας μας δεν πήγε να κάνει το εμβόλιο χωρίς καμία ανθρώπινη ανησυχία, όμως η ανθρωπότητα δεν έχει άλλη ασπίδα πλην του εμβολίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γεωργιάδης: Μάσκα στους εξωτερικούς χώρους εάν έρθει η μετάλλαξη «Δέλτα»

Επίσης, αναφέρθηκε στα όσα ακούγονται για τις θεραπείες με τα μονοκλωνικά αντισώματα, υποστηρίζοντας ότι το φθηνότερο εμβόλιο κοστίζει 1,50 ευρώ και το ακριβότερο 14 ευρώ, ενώ οι συγκεκριμένες θεραπείες κοστίζουν 10.000 ευρώ.

«Άρα, προφανώς κάποιος που θέλει να βγάλει λεφτά για τις εταιρείες θα πάει στα αντισώματα και όχι στα εμβόλια», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι οι θεραπείες με τα μονοκλωνικά αντισώματα έχουν μικρότερο ποσοστό επιτυχίας σε σύγκριση με τα εμβόλια.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δεν εξετάζεται από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων η επαναφορά της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. «Αυτήν τη στιγμή δεν το εξετάζουμε, αλλά εάν έρθει και εδώ η μετάλλαξη “Δέλτα”, δεν νομίζω ότι θα έχουμε πολύ διαφορετικά εργαλεία να χρησιμοποιήσουμε. Ακόμα στην Ελλάδα η συγκεκριμένη μετάλλαξη δεν έχει επικρατήσει» πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Είναι στο χέρι μας. Είναι η πρώτη φορά που τη μοίρα μας, το τι θέλουμε να συμβεί στ’ αλήθεια στη χώρα μας, το αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι», επισήμανε καταληκτικά ο υπουργός.

Ζωντανά τώρα στο Μega

Ζωντανά τώρα στο Mega

Posted by Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis on Monday, June 28, 2021
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.