Για το θέμα του στυγερού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20χρονη Καρολάιν, το οποίο κι ομολόγησε ο σύζυγός της, τοποθετήθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Με άρθρο παρέμβαση στα Νέα Σαββατοκύριακο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλύει τα δεδομένα που αφορούν τις γυναικοκτονίες, που παρουσιάζουν αυξητική τάση, στέλνοντας το μήνυμα ότι «είναι καιρός να εξαλειφθεί ο κυριαρχικός σεξιστικός λόγος που επιρρίπτει τις ευθύνες στις ίδιες τις δολοφονημένες γυναίκες».

Η κ. Σακελλαροπούλου κάνει λόγο για «κενά ή ελλείματα του δικαιικού συστήματος», συμπληρώνοντας ότι πρέπει «να πάψει η διαιώνιση του καθεστώτος φόβου και υποταγής των γυναικών και να αναχαιτιστεί η κλιμάκωση της έμφυλης βίας».

Τέλος,  η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι «η κοινωνία οφείλει να προστατεύσει αποτελεσματικά τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βίας, μέσω της ενημέρωσης, της ενίσχυσης της αυτοπεποίθησής τους και της πολυδιάστατης στήριξής τους».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.