Προς παραίτηση φέρεται να οδεύει πλέον ο αρχηγός του Λαικού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ορκωτών λογιστών της Βουλής για την κατοχή υπεράκτιων εταιριών και εμπλοκή τους σε εμβάσματα από εξοπλιστικά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχει έντονη φημολογία για πρόθεση του Γιώργου Καρατζαφέρη να παραιτηθεί από την προεδρία του κόμματος.

Ο ιδρυτής του ΛΑ.Ο.Σ δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του, ωστόσο η απομάκρυνσή του από την αρχηγία του κόμματος θεωρείται εξαιρετικά πιθανή.

Την ίδια ώρα τα όποια σενάρια για συνεργασίες και μετακομίσεις στη δεξιά «πολυκατοικία» θεωρούνται πλέον παρελθόν, καθώς οι εκκρεμότητες που υπάρχουν για τον Γ. Καρατζαφέρη με τη Δικαιοσύνη, μέχρι να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, καθιστούν για τη Νέα Δημοκρατία απαγορευτική κάθε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, στελέχη της ΝΔ σημειώνουν ότι το περιβάλλον στα δεξιά του κόμματος τείνει να ξεκαθαρίσει, καθώς ΛΑ.Ο.Σ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή βρίσκονται εν μέσω έντονου προεκλογικού κλίματος να αντιμετωπίζουν σοβαρές φυγόκεντρες δυνάμεις, τονίζοντας ότι πλέον είναι στο χέρι της Συγγρού να καταφέρει να «επαναστεγάσει» τους άστεγους της Δεξιάς.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποκάλυψη του θέματος, ο κ. Καρατζαφέρης είχε αρκεστεί να σημειώσει  ότι «τα πρόσωπα που αναφέρονται στο δημοσίευμα μου είναι παντελώς άγνωστα», ενώ είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την παραίτησή του, τονίζοντας ότι «θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος».

Ολόκληρη η απάντηση Καρατζαφέρη:

«Σχετικά με την βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας REALNEWS δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό.

Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου.

Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια.

Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και ‘έχουν γνώσιν οι φύλακες»