Τα μαζεύει ο Ζόραν Ζάεφ μετά το προκλητικό tweet με αναφορά του στην εθνική ομάδα της χώρας του, την οποία αποκάλεσε «Μακεδονία» προκαλώντας την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και το «πάγωμα» της κατάθεσης στη Βουλή των Συμβάσεων και Μνημονίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Forum των Σκοπίων, ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε στο tweet του υποστηρίζοντας πως «γίνονται και λάθη».

«Κάποιες φορές, γίνονται και λάθη στην ακριβή τήρηση της Συμφωνίας. Είμαι σχεδόν 47 χρονών. Μπορεί να συμβεί, όταν έχεις συνηθίσει, επί 47 χρόνια, να λες κάτι με έναν συγκεκριμένο τρόπο, να το αναφέρεις, και εκ παραδρομής ακόμα, λάθος», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Υποστήριξε, επίσης, ότι «πάντα στέλνω μηνύματα φιλίας, διότι πιστεύω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών που επιτύχαμε με τον αγαπητό μου φίλο Αλέξη Τσίπρα έφερε οφέλη και στις δύο πλευρές. Είμαι ο πρώτος που σέβεται και εφαρμόζει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Αναφορικά με την καθυστέρηση της Συμφωνίας, ανέφερε πως «περιμέναμε δύο χρόνια για την κατάθεσή τους, μπορούμε να περιμένουμε τρεις μήνες ακόμα. Οι λαοί μας, όμως -Μακεδόνες και Έλληνες- περιμένουν να προχωρήσει η Συμφωνία».

Δείτε το βίντεο από το 41:36 και μετά:

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε στη χώρα του ως «Μακεδονία» μιλώντας για την Εθνική ομάδα που συμμετέχει στο EURO 2021.

«Στο στάδιο του Άμστερνταμ υποστηρίζω δυνατά την εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Μακεδονίας», είχε γράψει στο Tweet που προκάλεσε αντιδράσεις.