Μπαράζ επαφών αναμένεται να έχει σήμερα στην Κύπρο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο των επαφών του για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Παράλληλα, επί τάπητος αναμένεται να τεθούν και ζητήματα που θα αφορούν στον συντονισμό των ενεργειών ενόψει της αυριανής τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου στο Κάιρο.

Το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί αρχικά με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ενώ στη συνέχεια έχουν προγραμματιστεί συνομιλίες με τη συμμετοχή των Ευάγγελου Βενιζέλου και Ιωάννη Κασουλίδη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ.Σαμαράς επανέλαβε την στήριξή του στην απόφαση του Ν. Αναστασιάδη να αναστείλει τη συμμετοχή του στις δικοινοτικές συνομιλίες, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «η αρχή της συναντίληψης και η αρχή του συντονισμού Αθηνών και Λευκωσίας ήταν και παραμένει αναλλοίωτη, σταθερός πυλώνας και παντός καιρού».

«Η Τουρκία επέλεξε πολιτική, που δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.

Στο τέλος της περιοδείας του στην Κύπρο, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Κάιρο, όπου το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η τριμερής διάσκεψη Κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου.