Στην καταγγελία πως η κυβέρνηση «σε συνεργασία με το ΥΠΕΘΑ, ζητά από φαντάρους να κάνουν αιτήσεις, ώστε μετά τη θητεία τους να προσληφθούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία», προχώρησε η ΚΝΕ.

Όπως αναφέρει σε σχόλιό της, «οι νέοι στρατευμένοι, συνολικά οι νέοι της χώρας μας, δεν έχουν καμία δουλειά να στελεχώσουν ένα μηχανισμό του κράτους που θα βρίσκεται ενάντια στα δικαιώματα των φοιτητών και των φοιτητριών, και για αυτό το λόγο έχει καταδικαστεί ήδη στη συνείδηση τους, όπως αποδείχθηκε από τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών.

Δε θα δεχθούν να γίνουν όργανα καταστολής απέναντι στη συλλογική συζήτηση που διεξάγεται μέσα στα πανεπιστήμια και του αγώνα για το δικαίωμα στην ολοκληρωμένη μόρφωση. Δε θα στραφούν ενάντια στους συναδέλφους, τους φίλους τους, στα ίδια τα δικαιώματά τους. Δε θα υπερασπιστούν “το νόμο και την τάξη” των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων που διαμορφώνουν το πανεπιστήμιο της αγοράς, με μοναδικό στόχο να είναι τα κέρδη τους “εντάξει”».

«Το συγκεκριμένο μέτρο, όπως και συνολικά ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη θα μείνει στα χαρτιά», υπογραμμίζει η Νεολαία του ΚΚΕ και καταλήγει στο σχόλιό με το εξής υστερόγραφο:

«ΥΓ: Αν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για το παρόν και το μέλλον των νέων, ας αποσύρει τώρα το αντεργατικό έκτρωμα που τσακίζει τη ζωή όλων (νεότερων, παλαιότερων και μελλοντικών) των εργαζομένων και καταδικάζεται από την πλειοψηφία τους.

Ας ανοίξει τα πανεπιστήμια, που τα διατηρεί εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο κλειστά, ας αυξήσει την σημερινή άθλια μηνιαία αποζημίωση των 8,62 ευρώ των φαντάρων, που δε φτάνει ούτε για μισό μπουκαλάκι νερό τη μέρα».