H Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε στην διαδικτυακή εκπομπή «Τομές στην εκπαίδευση» που παρουσιάζει ο Γιώργος Καρατάσιος, Μαθηματικός- π.Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα: «Εθελοντισμός-Δύναμη Ελπίδας».

Αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά της Κοινωνικής Οργάνωσης «Αγάπη» η οποία ιδρύθηκε πριν από 21 χρόνια και στη διαδρομή της οποίας οργανώθηκαν εκατοντάδες δράσεις σε μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας. Μίλησε για την  έννοια της αλληλεγγύης που είναι κομβική για την ποιότητα της κοινωνίας, ενώ τόνισε ότι τα προβλήματα δεν αφορούν μόνο τη συντεταγμένη πολιτεία, αλλά και κάθε πολίτη ξεχωριστά. 

Η Έλενα Ράπτη είπε πως ο εθελοντισμός απαιτεί λίγο χρόνο και πολύ διάθεση, θέλει ευαισθησία και όραμα και οι ευκαιρίες εθελοντικής προσφοράς είναι αμέτρητες, καθημερινές και κάποιες επείγουσες, από τα μεγάλα κινήματα, μέχρι τις ομάδες ανάπλασης ενός χώρου σε μια γειτονιά. 

Ανέφερε τέλος, πως ο εθελοντισμός ούτε υποκαθιστά, ούτε ανταγωνίζεται το κράτος, αλλά το συμπληρώνει και κινείται στις παρυφές των αναγκών κάθε κοινωνίας, εντοπίζει τα ελλείμματα, τις κοινωνικές ανισορροπίες, την ανάγκη ενίσχυσης των μηνυμάτων της πολιτείας και δρα σε όλα τα επίπεδα.