Ξεπερνά το 50% των εγγεγραμμένων η αποχή στη Φθιώτιδα και την Εύβοια, σύμφωνα με τα διαθέσιμα έως το μεσημέρι στοιχεία. Την ίδια ώρα και οι δύο μονομάχοι για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κάνουν έκκληση με δηλώσεις τους, για μεγαλύτερη συμμετοχή.

Στα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας, την Ευρυτανία που το αποτέλεσμα στους δύο δήμους κρίθηκε από την προηγούμενη Κυριακή, την περιοχή του δήμου της Λαμίας που επίσης κρίθηκε το αποτέλεσμα την προηγούμενη Κυριακή, αναμένεται να σημειωθεί η μεγαλύτερη αποχή, όπως επίσης και σε ορισμένες περιοχές της Εύβοιας.

«Καλώ τους πολίτες να προσέλθουν και να ψηφίσουν μαζικά» υπογράμμισε σε δηλώσεις του από το χωριό Λιανοκλάδι, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ,ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Θανάσης Χειμάρας.

Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδα, κ. Κλέαρχος Περγαντάς όπου διαπίστωσε ότι η διαδικασία εξελίσσεται άψογα και απηύθυνε πρόσκληση για συμμετοχή.

Τέλος, σημειώνεται ότι διπλές κάλπες έχουν στηθεί και στους 6 από τους 7 δήμους της Φθιώτιδας, για την εκλογή δημάρχων στο δεύτερο γύρο.