Πλήρη κάλυψη στην τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, αναφορικά με τα όσα είπε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για την πανδημία και την Αριστερά, παρείχε σήμερα ο βουλευτής Α’ Αθηνών του κόμματος, Νίκος Φίλης. Θυμίζουμε ότι η πρώην υπουργός τόνισε σε εκδήλωση τοπικής οργάνωσης, ότι η πανδημία αποτελεί «ευκαιρία για την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να πετύχουν μια «πολιτική αλλαγή, προσθέτοντας ότι «η κανονικότητα, στην πραγματικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά», γιατί «η κανονικότητα οδηγεί στον ατομικισμό, γι’ αυτό και η κυβέρνηση επενδύει στην ατομική ευθύνη».

Μιλώντας στο Mega ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι «δεν είναι ακριβές ούτε ορθό αυτό που λέει η κυβέρνηση ότι η πανδημία τελειώνει» προσθέτοντας ότι «δεν επιστρέφουμε σε καμία κανονικότητα. Ο λόγος της κ. Αχτσιόγλου είχε μια ουσιαστική διάσταση. Πρέπει να ξεφύγουμε από την παγίδα της «κανονικότητας». «Αυτή η κανονικότητα που ξέραμε οδήγησε σε μια πολλαπλή κρίση. Χρειαζόμαστε μια καινούργια πραγματικότητα. Μαζί με την πανδημία, πέθανε ο νεοφιλελευθερισμός. Αυτά τα θέματα έθεσε η κ. Αχτσιόγλου. Το νόημα όσων είπε, αυτό είναι. Ο καθένας μιλάει με τον τρόπο του», τόνισε ο Νίκος Φίλης.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε επίσης ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, επιδιώκει να κάνει πιο μικρό το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο και να περιορίσει το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση. Περικόπτουν εισακτέους, στέλνουν πελάτες στα κολέγια αναβαθμίζοντας πλασματικά τα πτυχία τους, πλήττουν την αξιοπιστία του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, μιας εμβληματικής δράσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν «κανονικότητα» την ανήλικη εργασία για 15χρονους μαθητές. Όλα αυτά συνθέτουν το γνήσιο, το αυθεντικό δεξιό νεοφιλελεύθερο πολιτικό πρόγραμμα για την Παιδεία, που στόχο έχει να διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες».