Τη θλίψη της για τον θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά από τη Λευκωσία όπου και βρέθηκε για να παραστεί στην εξόδιο τελετή.

«Το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετούμε σήμερα τον Βάσο Λυσσαρίδη, τον αγαπημένο μας γιατρό, σύντροφο και συνοδοιπόρο σε όλους τους κοινούς αγώνες για την Κύπρο και την Ελλάδα, για την αλλαγή, για την πρόοδο και την ευημερία», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε πώς η Κύπρος υφίσταται ακόμη και σήμερα τις συνέπειες της εισβολής και της κατοχής, αλλά και τις νέες τουρκικές προκλήσεις για διχοτόμηση. «Προκλήσεις που δεν πρόκειται να περάσουν, γιατί είναι κόντρα στις αποφάσεις του ΟΗΕ και βρίσκουν την αντίδραση του συνόλου της διεθνούς κοινότητας. Μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση είναι αυτή της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων» σημείωσε.

Η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για λύση που να μπορεί να αποδεχθεί ο Κυπριακός λαός και χαρακτηριστικά τόνισε: «Στην πρόσφατη άτυπη πενταμερή στη Γενεύη δεν σημειώθηκε πρόοδος εξαιτίας των θέσεων της τουρκικής πλευράς. Εμείς, όμως, ενθαρρύνουμε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ να συνεχίσει τις προσπάθειες. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι σταθερά στο πλευρό της Κύπρου. Θα θυμόμαστε πάντα τον Βάσο Λυσσαρίδη με αγάπη και σεβασμό. Αιωνία του η μνήμη».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.