Την τελευταία και πιο ευαίσθητη φάση του πολέμου με τον κορονοϊό διανύει η χώρα μας, επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη συμπληρώνοντας ότι ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί, αλλά το ιικό φορτίο παραμένει ακόμη σε πολλές περιοχές -όπως στην Αττική και στις μεγάλες πόλεις- ιδιαίτερα υψηλό, γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση στο να μην επιτραπούν κατά το Πάσχα οι υπερτοπικές μετακινήσεις. Εξήγησε δε ότι η μαζική μετακίνηση ενέχει τον κίνδυνο διασποράς του ιού παντού και οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι πιο δύσκολες από ό,τι στα αστικά κέντρα.

Σε ερώτηση του newsbeast.gr για το πώς θα γίνουν οι έλεγχοι για πιθανούς «επίδοξους ταξιδιώτες» η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι έχει καταρτιστεί επιχειρησιακό σχέδιο ενόψει της εξόδου του Πάσχα έτσι ώστε να αποτραπούν όσοι προσπαθήσουν να αλλάξουν νομό. «Θα υπάρξει ένα αναλυτικό επιχειρησιακό σχέδιο από την ΕΛ.ΑΣ, θα γίνονται αυστηρότατοι έλεγχοι στις εξόδους. Η κόπωση είναι εύλογη. Ζητάμε τη συμμετοχή όλων στην κοινή προσπάθεια».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.