«Η κεντροδεξιά με εκφράζει, συνδυάζει τη δημιουργία με την προοδευτικότητα και την αναγκαία αντίσταση στον μύλο των θολών ιδεών που αλέθει κάθε αξία» τόνισε η Έλενα Ράπτη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο offtherecord.gr.

Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης θυμήθηκε την πιο όμορφη στιγμή μέχρι στιγμής στην πολιτική της καριέρα αλλά και την πιο σκοτεινή ενώ αναφέρθηκε και στο ελληνικό #metoo.

«Η πιο όμορφη στιγμή σου μέχρι τώρα στην πολιτική και η πιο σκοτεινή… ποιες είναι; Γιατί κεντροδεξιά, Ν.Δ., Κ.Κ.Μητσοτάκης εν έτη 2021;» ρωτήθηκε η Έλενα Ράπτη.

Η απάντηση της ήταν η εξής: «Πολλές καλές και λιγότερες κακές στιγμές. Από τις κακές θα επιλέξω την περιπέτεια της χώρας με την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ που μας κόστισε πολιτικά, οικονομικά, ηθικά και κοινωνικά. Από τις καλές θα διαλέξω την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κεντροδεξιά με εκφράζει, συνδυάζει τη δημιουργία με την προοδευτικότητα και την αναγκαία αντίσταση στον μύλο των θολών ιδεών που αλέθει κάθε αξία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήκει κατά τη γνώμη μου στους καλύτερους σύγχρονους πολιτικούς και η λίστα δεν είναι μεγάλη». 

«Ελπίζεις ότι θα ξεκαθαρίσουν το σκοτεινό τοπίο οι αποκαλύψεις στον χώρο της τέχνης, του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας με τα περιστατικά κάθε μορφής λεκτικής και σωματικής βίας;»  ρωτήθηκε στην συνέχεια η Έλενα Ράπτη.

Η Βουλευτής απάντησε πως: «Νομίζω πως για πρώτη φορά η Ελλάδα γνωρίζει μια χιονοστιβάδα καταγγελιών για περιστατικά σεξουαλικής βίας. Ποτέ άλλοτε δεν έχουν ανοίξει μαζί τόσα πολλά στόματα για να σπάσουν τη σιωπή. Και ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε κυβέρνηση τόσο έτοιμη να δώσει τέλος σε αυτό το φαινόμενο. Οι μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός πριν λίγες μέρες και όσες είμαι σε θέση να γνωρίζω πως θα ακολουθήσουν δίνουν ένα ξεκάθαρο στίγμα πορείας στο συγκεκριμένο θέμα. Το metoo.gov.gr ανοίγει πλέον στο ανώτερο επίπεδο διαχείρισης μια επίσημη γραμμή ενημέρωσης και πρόληψης αλλά και μια απευθείας γραμμή καταγγελιών των θυμάτων, κάτι που δεν έγινε ποτέ στη χώρα. Είμαι βέβαιη πως η αντίστροφη μέτρηση για να αλλάξουν οι νοοτροπίες και οι συμπεριφορές των θυτών και να δυναμώσει η φωνή των θυμάτων έχει ξεκινήσει».

«H αντίστροφη μέτρηση για να αλλάξουν οι νοοτροπίες»

«Ελπίζεις ότι θα ξεκαθαρίσουν το σκοτεινό τοπίο οι αποκαλύψεις στον χώρο της τέχνης, του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας με τα περιστατικά κάθε μορφής λεκτικής και σωματικής βίας;»  ήταν μια από τις ερωτήσεις που δέχθηκε η κ. Ράπτη.

Η βουλευτής απάντησε ότι: «Νομίζω πως για πρώτη φορά η Ελλάδα γνωρίζει μια χιονοστιβάδα καταγγελιών για περιστατικά σεξουαλικής βίας. Ποτέ άλλοτε δεν έχουν ανοίξει μαζί τόσα πολλά στόματα για να σπάσουν τη σιωπή. Και ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε κυβέρνηση τόσο έτοιμη να δώσει τέλος σε αυτό το φαινόμενο. Οι μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός πριν λίγες μέρες και όσες είμαι σε θέση να γνωρίζω πως θα ακολουθήσουν δίνουν ένα ξεκάθαρο στίγμα πορείας στο συγκεκριμένο θέμα. Το metoo.gov.gr ανοίγει πλέον στο ανώτερο επίπεδο διαχείρισης μια επίσημη γραμμή ενημέρωσης και πρόληψης αλλά και μια απευθείας γραμμή καταγγελιών των θυμάτων, κάτι που δεν έγινε ποτέ στη χώρα. Είμαι βέβαιη πως η αντίστροφη μέτρηση για να αλλάξουν οι νοοτροπίες και οι συμπεριφορές των θυτών και να δυναμώσει η φωνή των θυμάτων έχει ξεκινήσει».

 «Η πίστη στο Θεό είναι το πιο φωτεινό μονοπάτι της ζωής μας»

Την πιο προσωπική της σκέψη, το μότο που την παρακινεί κλήθηκε να μοιραστεί με το αναγνωστικό κοινό η Έλενα Ράπτη.

«Η πίστη στο Θεό είναι το πιο φωτεινό μονοπάτι της ζωής μας. Και η σκέψη πως υπάρχουν αξίες και άνθρωποι που μας εμπνέουν και μας στηρίζουν μου δίνει μεγάλη χαρά» απάντησε η Βουλευτής.