Να κληθούν ως μάρτυρες στην κοινοβουλευτική Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά τις τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργό Νίκο Παππά στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο μεγαλοεπιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης και ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος ζήτησε μεταξύ άλλων ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης που είχε ως αντικείμενο τον καθορισμό των προσώπων που θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες στην ειδική κοινοβουλευτική Επιτροπή ως πρώτοι μάρτυρες ζήτησε η Νέα Δημοκρατία να κληθούν καταρχάς ο Κυριάκος Τόμπρας (φέρεται να είναι ο μεσολαβητής ανάμεσα στη λιβανέζικη εταιρεία που θα έβγαζε τα 3 εκ. ευρώ ώστε να εκδοθεί η εγγυητική επιστολή για να συμμετάσχει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες), ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας, ο στενός συνεργάτης του Χρήστος Νικολάου και ο διευθυντής του λογιστηρίου της λιβανέζικης εταιρείας, Αντώνης Λιανός και στον δεύτερο κύκλο μαρτύρων προτείνονται οι κ.κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, Κώστας Βαξεβάνης και Δήμος Βερύκιος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του ζητά να κληθεί εκτός από τον Χρήστο Καλογρίτσα και ο γιος του Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, ο Χρίστος Νικολάου, ο Αντώνης Λιανός, ο Μισέλ Σαάντ, ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Γιώργος – Χαράλαμπος Μπασιάς, ο Μάριος Μπάχας, ο Αθανάσιος Τσαδάρης, η Άννα Κουσκούρη, η Ειρήνη Φιλακουρίδου, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Δημήτρης Τερζόγλου και ο Κώστας Βαξεβάνης.

Στη σημερινή συνεδρίαση δεν έλειψαν και οι εντάσεις, με σημαντικότερη αυτή μεταξύ του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ και του Δημήτρη Μαρκόπουλου από τη Νέα Δημοκρατία. «Θα εξετάσουμε αυτούς που θέλουμε, θέλετε δεν θέλετε» φέρεται να είπε ο κ. Πολάκης, με τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος να του απαντά: «Μην δημιουργείς ένταση. Δεν έχει κάμερες να στήνεις σόου». Πληροφορίες τέλος αναφέρουν ότι μέχρι το Πάσχα, η Προανακριτική θα συνεδριάζει τρεις φορές την εβδομάδα και ως πρώτος μάρτυρας θα κληθεί την ερχόμενη Τρίτη ο κ. Κυριάκος Τόμπρας.