Συγγνώμη για τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ ζήτησε από τους πολίτες ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι σταδιακά ο ΕΝΦΙΑ να περάσει στους ΟΤΑ, ώστε να καταστεί ανταποδοτικός πράγμα το οποίο θα οδηγήσει και στη σημαντική του μείωση, «όπως σε όλα τα κράτη».

Αναφερόμενος στην τροπολογία για τη φορολογία ακινήτων που σήμερα κατατίθεται στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι είναι «θετικό το γεγονός ότι διορθώνονται οι αστοχίες».

Δεν παρέλειψε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ να υπενθυμίσει ωστόσο τα λόγια του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για απόδοση ευθυνών για τις επίμαχες αστοχίες στον ΕΝΦΙΑ, λίγες μόλις ώρες μετά την ερώτηση 21 βουλευτών που στοχοποιούσε τον σύμβουλο του υπουργείου Οικονομικών, Νίκο Καραβίτη.

Κάνοντας αναφορά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την επίσκεψη του επικεφαλής της Αλέξη Τσίπρα στο φόρουμ του ιδρύματος Αμπροζέτι ο κ. Ντινόπουλος σημείωσε ότι «το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν για την αξιωματική αντιπολίτευση της χλίδας», ενώ για το οικονομικό του πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ υπογράμμισε με αιχμές «το ερχόμενο του τσάμπα».