Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, επανέλαβε πως δεν υπάρχει αριθμητικός στόχος απομακρύνσεων για το 2015, μιλώντας στο ραδιόφωνο του REAL FM, επισημαίνοντας ότι «τον Μάρτιο η τρόικα, μετά από σκληρή διαπραγμάτευση, δέχθηκε ότι η κινητικότητα θα είναι αποσυνδεδεμένη από τη διαθεσιμότητα».

Πρόσθεσε δε ότι ολοκληρώνεται το πρόγραμμα απομακρύνσεων του 2014 και πως αυτές οι απομακρύνσεις «θα προκύψουν από τον έλεγχο των πλαστών δικαιολογητικών, τις παράνομες μετατροπές συμβάσεων καθώς και από τους πειθαρχικούς ελέγχους».

Τόνισε, επίσης, ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέστησε σαφές στους εταίρους, στο Παρίσι, ότι έχουμε επικεντρωθεί σε μια σειρά από αλλαγές και ποιοτικές μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, που αφορούν, τελικά, όπως σημείωσε, «τη βελτίωση της καθημερινής συναλλαγής του πολίτη με το δημόσιο».

Τέλος, για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «στη χθεσινή εκδήλωση θεωρώ πως έκλεισε ένας δύσκολος κύκλος εσωστρέφειας: ήταν παρούσα η κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ και στελέχη από όλες τις τάσεις. Πρέπει να αγωνιστούμε άπαντες, για να ανοίξει ένας κύκλος δημιουργίας στο ΠΑΣΟΚ, για ένα συνέδριο για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη και τη συμπαράταξη των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας».