Την κατ’ εξακολούθηση στοχοποίησή τους καταγγέλλουν οι υπάλληλοι της Βουλής με αφορμή δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» αναφορικά με τη μισθοδοσία τους.

Στο επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας επισημαινόταν μεταξύ άλλων ότι υπάλληλοι του κοινοβουλίου, πέρα από το γεγονός ότι λαμβάνουν 16 μισθούς το χρόνο και είχαν τις μικρότερες απώλειες μετά το Μνημόνιο, παίρνουν συντάξεις στο 100% του τελευταίου μισθού.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Προκαλεί έκπληξη η επιμονή στην αναφορά περί 15ου και 16ου μισθού, όταν έχει γίνει ήδη γνωστό πως πρόκειται για το μοναδικό ειδικό επίδομα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι της Βουλής, το οποίο, μετά τις αποφάσεις μείωσής του από τον Πρόεδρο της Βουλής και την τροποποίηση του Κανονισμού, έχει μειωθεί συνολικά μέχρι και 48%», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος των εργαζομένων.

Χαρακτηρίζει επίσης ανακριβές τον ισχυρισμό ότι οι υπάλληλοι της Βουλής «είχαν τις μικρότερες απώλειες μετά το μνημόνιο», καθώς, όπως τονίζει, πέραν της σημαντικής μείωσης του ειδικού επιδόματος, οι υπάλληλοι της Βουλής υπέστησαν περαιτέρω μειώσεις στις αποδοχές τους, ανάλογες με αυτές του υπόλοιπου δημόσιου τομέα.

«Από το συνδυασμό των δύο παραπάνω, σαφώς προκύπτει ότι οι συνολικές απώλειες των υπαλλήλων της Βουλής στις αποδοχές τους είναι μεγαλύτερες από αυτές του υπόλοιπου Δημόσιου τομέα», προσθέτει η ανακοίνωση.

Όσον αφορά στις συντάξεις, διευκρινίζουν ότι στο πλαίσιο του νέου Κανονισμού της Βουλής, προβλέπεται η πλήρης εναρμόνιση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος των υπαλλήλων, από 1/1/2011, στα ισχύοντα του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Προκαλεί εντύπωση, καταλήγουν, ότι «ενώ τα πιο πάνω αναφερόμενα έχουν επανειλημμένα δημοσιοποιηθεί, κάποιοι συνεχίζουν να προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη, στοχοποιώντας κατ’ εξακολούθηση μία συγκεκριμένη μερίδα εργαζομένων, που με την εργασία της συμβάλλει καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου».