Δημοσκόπηση για λογαριασμό του σταθμού Mega διεξήγαγε η εταιρεία MetronAnalysis και τα ευρήματα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων το βράδυ της Τετάρτης.

Κορονοϊός, επεισόδια στη Νέα Σμύρνη αλλά και πρόθεση ψήφου ήταν τα ερωτήματα τα οποία τέθηκαν στους πολίτες.

«Ποια είναι η εντύπωση σας για το έργο της Κυβέρνησης συνολικά, θετική η αρνητική; Και ποια για την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ;»

Το 40% των ερωτηθέντων απάντησε πως έχει θετική εντύπωση για το έργο της Κυβέρνησης σε αντίθεση με το 53% που απάντησε πως έχει αρνητική.

Σε ότι αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση, το 16% των ερωτηθέντων απάντησε πως έχει θετική εντύπωση ενώ το 74% αρνητική.

Μάλλον αρνητικές, σε ποσοστό 51% είναι οι εντυπώσεις των πολιτών από το έργο της Κυβέρνησης στη δημόσια υγεία και τη διαχείριση του κορονοϊού σε αντίθεση με το 43% που είναι μάλλον θετικές.

«Μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ποια/ποιος νομίζεται ότι είναι καταλληλότερη/ος για πρωθυπουργός της χώρας;» ρωτήθηκαν οι πολίτες.

Σε ποσοστό 40% απάντησαν πως θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 17% απάντησε τον Αλέξη Τσίπρα. Το 2% τη Φώφη Γεννηματά, το 2% τον Κυριάκο Βελόπουλο, το 2% τον Γιάνη Βαρουφάκη, το 1% τον Δημήτρη Κουτσούμπα και το 27% κανένας.

«Και αν είχαμε την επόμενη Κυριακή Βουλευτικές εκλογές τι θα ψηφίζατε;» ρωτήθηκαν οι πολίτες και το 32,3% απάντησε Νέα Δημοκρατία σε αντίθεση με το 20,5% που απάντησε ΣΥΡΙΖΑ. Το 6% απάντησε ΚΙΝΑΛ, το 4,4% ΚΚΕ, το 4,3% Ελληνική Λύση, το 3,4 ΜέΡΑ25 και το 1% ΑΝΤΑΡΣΥΑ.